Rukotvorine

20 маја, 2009

Letnji pohodi

Filed under: Heklanje - Crochet — Milana @ 3:06 pm
Tags: , , ,

Krenula sam juče Novim Sadom u par pohoda, a između ostalog i u potragu za heklicom za tuniski bod. Zahvaljujući dragoj Mishi, koja mi je poslala mail sa tačnim uputstvima o radnjama koje tražim, obišla sam nekoliko. I gde god spomenuh tunisko heklanje, svi me gledaše kao da sam pala sa Marsa. Niko nikad čuo. A tako imam želju da probam taj bod…

No, u St. George nađoh divnog konca za dva velika svoja pohoda. Velika, jer još nisam radila ništa slično.

Prvi pohod: Crna rupičasta bluza za mamu…

St. George Cotton Cable 2144

St. George Cotton Cable 2144, 100% pamuk

Drugi pohod: Letnja bela haljinica za mene, na čega me je inspirisao ovaj konac, pa ako ne uspe haljinica, biće bar neka majičica, videćemo.

St. George Mystic 1001, 55% pamuk 45% viskoza

St. George Mystic 1001, 55% pamuk 45% viskoza

Ovu crvenu uzeh samo zbog omiljene mi boje, još ne znam u čega ću je pretvoriti.

St. George Kasmirka 20 4003, 100% akril

St. George Kasmirka 20 4003, 100% akril

I kad god isplaniram da iznenadim Dudu i banem joj nenajavljena u radnju, ona iznenadi mene i sretnemo se na ulici, pa to bude iznenađenje za obe.

Kad sam došla kući, otvorim mail, a drugar mi poslao divnu sliku.

17 коментара »

  1. Milana, divnan si konac kupila, a verujem da ces vec smisliti nesto lepo i bez tuniskog boda. Neverovatno je kako se „sudaramo“ u gradu, bez ikakvog dogovora i plana. Eto, i neka neko kaze da ne postoji sudbina! 😉

    Коментар од dudaelixir — 20 маја, 2009 @ 4:38 pm | Одговори

  2. Lep konac si kupila, a dopada mi se i novi izgled bloga!

    Коментар од bensedin art — 20 маја, 2009 @ 8:30 pm | Одговори

  3. Da, super je konac, a danas izgubih heklicu, kao da je u zemlju propala i ne mogu da nađem br. 3 nigde da kupim, a baš sam sa njom svašta počela. 😦 I meni se više sviđa ovaj izgled bloga, ima više mesta. 🙂

    Коментар од Milana — 20 маја, 2009 @ 11:25 pm | Одговори

  4. Hm, čini mi se da sam ih videla u onoj radnji u Zmaj Jovinoj, ali pošto te neljubazne žene i još neljubazniji muškarac koji tamo rade nemaju pojma o ručnim radovima, verovatno nisu znali šta ti treba. Probaj sledeći put da im opišeš kako izgleda to što tražiš. Meni se to desilo s iglama za pletenice – isto su tako belo gledale kao da tražim da kupim akcelerator subatomskih čestica, sve dok im nisam objasnila kako to izgleda.

    A konac mi je odličan, naročito crni, jedva čekam da vidim šta će ispasti 🙂

    Коментар од misha — 21 маја, 2009 @ 7:40 am | Одговори

    • Ha, ha! Veruj mi, objašnjavala sam im i rukama i nogama, pa su me još na kraju pitali i šta ću time raditi. U pravu si, užasno su neljubazni i totalno nezainteresovani, a vunica im je preskupa.

      Коментар од Milana — 21 маја, 2009 @ 12:33 pm | Одговори

  5. Kada dodjes u Beograd, prijavljujem se da ti budem vodic 🙂
    Tura ukljucuje i sladoled 🙂

    Uh, lako je kupiti konac ili vunicu, a kad samo pomislim koliko ce proci dok nesto od toga napravim ….

    Na kraju, jedan savet za fotografisanje: cini mi se da ove fotke nisu u „macro modu“ ? Trebalo bi da ga ima tvoj aparat, obicno je to simbol cvetica.

    Коментар од magrit — 21 маја, 2009 @ 9:06 pm | Одговори

  6. Aha, vidim, kaze da macro mod radi na min 20cm….Probaj onda da pomeras aparat dok slika nije ostra – kasnije u nekom programu mozes iseci sliku …… No ok, onda tura po Beogradu ukljucuje i isprobavanje krajnjih mogucnosti tvog aparata 🙂

    Коментар од magrit — 21 маја, 2009 @ 9:23 pm | Одговори

  7. Milana, sta znaci trojka heklica? Pronadjoj jednu od moje bake, ali nista ne pise na njoj! Jel to znaci sirina onog usecenog polja?

    Коментар од dudaelixir — 22 маја, 2009 @ 4:24 pm | Одговори

    • Dudo, hvala na trudu, ali mama se tu noć probudila, nešto ju je žuljalo u krevetu , kad ono – moja heklica, koju smo svi po kući tražili, jer sam počela opasno da širim paniku. 🙂

      Коментар од Milana — 22 маја, 2009 @ 4:55 pm | Одговори

  8. Milana!
    Hvala ti na posjeti mom blogu i podrski koju si mi uputila.Ako budem nastavila u svakom slucaju cu se potpisati na sliku da ju nitko ne moze prisvojiti. Uvijek sam spremna pomoci i razmijeniti iskustva s drugima jer nisam sebicna.
    Lijepi ti pozdrav ostavljam.

    Коментар од iglice — 22 маја, 2009 @ 8:17 pm | Одговори

    • Dobrodošla na moj blog. Ti znaš najbolje da li ćeš nastaviti, ali bila bi prava šteta da odustaneš. Za sve postoji rešenje. I ja ću se ubuduće potpisati na svoje radove.

      Коментар од Milana — 22 маја, 2009 @ 8:53 pm | Одговори

  9. Draga Milana, prvo da ti se zahvalim na poseti mom blogu. Lepo je videti novo lice 🙂
    Sto se tice heklice za tunizansko heklanje- ne znam bas da li ces imati srece ovde u Srbiji. I mene su gledali na belo, ovde na severu 😦
    Resila sam problem, bar dok ne nadjem nesto konkretno… ustvari, muz je imao strpljenja da mi improvizuje jednu… od igle za pletenje. E, sad, ja se u alat ne razumem, a i tada nije imao odgovarajuci da odradi za sekundu to sto treba. Uglavnom, odmerio je kolika mi kukica treba, na datoj mu heklici kao model, pa je onda nekom maleckom testericom napravio kukicu, i onda sve to milion godina smirglao, da ne zapinje. Meni je tad trebala tunizanska za neki prekrivac koji sam trebala uraditi (a kasnije odustala, jer mi je bila premala novonastala heklica). Uglavnom, ipak je ta heklica posluzila svrsi, tako da sam uradila sal za swap na jednom forumu. Svi odusevljeni bili 🙂
    Nadam se da sam ti bar dala ideju za „uradi sam“. Pozdrav od Januarke :))

    Коментар од januar — 28 маја, 2009 @ 9:47 am | Одговори

    • Januarka, DOBRODOŠLA! Drago mi je da si se javila. Tvoji radovi su divni. Hvala puno na objašnjenju za heklicu, moraću da uposlim muški deo sveta. Obavezno će morati to da mi naprave! Jako me zanima taj način heklanja, jer podseća na pletenje, a ja, na žalost, ne znam da pletem. Veliki pozdrav!

      Коментар од Milana — 28 маја, 2009 @ 3:57 pm | Одговори

  10. Ne umem ni ja da pletem… ustvari, kazu da je dovoljno to sto znam (poceti, klot, frket i zavrsiti), ali bas i ne verujem u tu tvrdnju hihih. Svakako mi, naucenoj na heklicu, vise odgovara „pletenje heklicom“. Mogu ti reci da rad ide veoma brzo, ja sam se odusevila! Radila sam sal za swap onim osnovnim bodom (ima slicica na mom blogu). Volela bih da ugrabim malo vremena (a i nekako prilagodim onu kvazi-heklicu za siri rad) za jedan prekrivac za krevet.

    Коментар од januar — 30 маја, 2009 @ 9:56 pm | Одговори

    • Ja ću ovih dana uposliti muškarce da turpijaju igle po tvom receptu. 🙂 Dosta o pletenju se može naučiti na YouTube, ima lepih tutoriala za pletenje.

      Коментар од Milana — 30 маја, 2009 @ 10:07 pm | Одговори


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Постави коментар

Направите бесплатно веб-место или блог на WordPress.com..